T1 De Mil spiegelt situatie Charleroi met Westerlo: Knokken tot laatste seconde

T1 De Mil spiegelt situatie Charleroi met Westerlo: "Knokken tot laatste seconde"

6 april - 07:16
2

Rik De Mil, de hoofdtrainer van Sporting Charleroi, vertelt over de huidige situatie van De Zebra’s in de Relegation Play-Offs. Ook spiegelt De Mil de situatie van Charleroi met die van KVC Westerlo toen hij daar hoofdtrainer was. De Mil werd door Westerlo ontslagen na de salonremise tegen KRC Genk. De Mil had Westerlo daarvoor als hoofdtrainer uit de gevarenzone geleid.

De Mil vertelt dat Charleroi vooral respect moet hebben in de Relegation Play-Offs. “We moeten realistisch blijven. De realiteit is dat we momenteel in de Relegation Play-Offs zitten. Als je daar beland bent en geen respect toont voor de situatie en de andere ploegen dan gaat het heel moeilijk worden”, deelt De Mil via DAZN.

De Mil spiegelt de situatie van Charleroi aan die van Westerlo eerder dit seizoen. “Toen ik bij KVC Westerlo aankwam, bevond de club zich ook in een lastig parket. Er waas een moment waarop we de zeges aan elkaar regen en tiende stonden. Ik zei toen dat we zouden moeten knokken tot de laatste seconde van de competitie. Dat is de waarheid”, aldus De Mil.

De Mil gaat verder over wat er nodig is voor Charleroi. “Met Sporting Charleori zal dat hetzelfde zijn. Wat moet er gebeuren om daarin te slagen? Vooral hard werken, samenblijven, geloven in ons eigen kunnen, maar altijd met respect voor het voetbal en de tegenstander. Dat wil zeggen dat het moeilijk en zware matchen gaan worden. We moeten werken en elke match echt geconcentreerd zijn”, besluit De Mil.