Blessin met voeten vooruit op Referee Department: Heb er problemen mee

Blessin met voeten vooruit op Referee Department: "Heb er problemen mee"

5 april - 17:23
49


Het zat Union SG de laatste weken niet echt mee. En dat zit ook Alexander Blessin dwars. De Duitse trainer was vrijdag op zijn persconferentie scherp voor de media, die volgens hem RSC Anderlecht liever kampioen ziet worden. Ook het Referee Department kreeg ervan langs.

Volgens hem gaan de Belgische scheidsrechters de laatste weken namelijk veel te vaak in de fout. Hij viseert in zijn betoog ook vooral de VAR, die lang niet onbesproken is gebleven dit seizoen. "Het gaat een richting uit waar ik problemen mee heb", klinkt het.

"Al die VAR-beslissingen…. Bataille krijgt geen rood voor de situatie met Machida op Antwerp, het doelpunt van Kerk wordt niet afgekeurd voor hands, de situatie met Thorgan Hazard tegen Antwerp vorige week", aldus de trainer.

Theater en penaltyfout
Volgens hem verdienden zowel Wijndal als Hazard namelijk geel. Hazard kwam er na zijn stukje theater echter vanaf zonder kaart. "Zo geef je iedereen een platform om theatrale acties te maken. We willen toch een ‘fair’ voetbal", vraagt Blessin zich af.

En ook in de wedstrijd tegen KRC Genk ging volgens hem de VAR in de fout. "Waarom heeft er niemand gepraat over de penaltyfout op Nilsson in Genk? Niemand! (De Zweed werd in het strafschopgebied duidelijk onderuit gehaald, red.) Dat was nochtans een duidelijke fout. Na twee seconden kwam de vierde ref zeggen dat de VAR-check voorbij was", is Blessin verbijsterd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.