Van Wijk voorspelt play-offs voor Charleroi, Kortrijk, Eupen en RWDM

Van Wijk voorspelt play-offs voor Charleroi, Kortrijk, Eupen en RWDM

5 april - 12:12

Dennis van Wijk werpt zijn licht op de Relegation play-offs en voorspelt het lot van de betrokken clubs. Hij ziet Charleroi zich redden. Eupen, KV Kortrijk en RWDM zullen het volgens Van Wijk niet halen (zonder barrages). 

Charleroi zal de klus klaren. Dat gelooft Van Wijk … Maar de analist benadrukt de uitdagingen voor de nieuwe coach. "Mazzu-time" is voorbij en de druk op Mehdi, de directeur, neemt toe. “Dat de club nu nog van trainer is gewisseld, verdient een brevet van onvermogen. Maar oké, áls je het doet, is Rik De Mil een goeie keuze”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

Van Wijk erkent de kwaliteit van Kadri bij KV Kortrijk, maar wijst erop dat een eerdere trainerwissel gunstiger zou zijn geweest. “Misschien wel de beste speler van de ploegen onderin. Geen gemakkelijk gastje, maar hij is een winnaar”, lezen we. “Ik ga er wel van uit dat Kortrijk tweede wordt en dan heeft het een goeie kans om zich via de barrages te handhaven, want het niveau van de tweedeklassers valt dit seizoen toch een beetje tegen.” 

Bij Eupen is hij kritisch over het beleid en de trainerskeuze, terwijl hij de degradatie van RWDM als onvermijdelijk beschouwt vanwege de tumultueuze situatie binnen de club. “RWDM is een vogel voor de kat. Het heeft al sinds december niet meer gewonnen. Ik kan ook niet geloven wat voor spelers daar rondlopen, en ze hebben er al 38 gebruikt, meer dan iedereen”, besluit Van Wijk. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.