Wat een slotfase, Chelsea doet United pijn in minuten 100 en 101

4 april - 23:23 Laatste update: 23:30
3

Manchester United heeft donderdag een absurde nederlaag geleden op bezoek bij Chelsea. Lange tijd leek de ploeg van Erik ten Hag de drie punten mee naar Manchester te nemen, maar dankzij twee treffers van The Blues in de extra tijd kon daar een streep door. In de 110e minuut kwam de 3-3 op het bord. Een minuut later wist Chelsea ook nog de 4-3 te scoren.

Slechts enkele minuten had Chelsea nodig om de defensie van Manchester United, dat op Stamford Bridge het gelijkspel bij Brentford (1-1) weg wilde spoelen, te breken. Aanvoerder Conor Gallagher nam de thuisploeg bij de hand met een rake schuiver. Binnen twintig minuten stond, dankzij een benutte penalty van Cole Palmer, ook de 2-0 op het bord in Londen.

Manchester United leek een pijnlijke avond tegemoet te gaan, maar rechtte nog voor de rust de rug. Met dank aan Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes werd de achterstand nog voor het rustsignaal weggepoetst.

Na rust leek Manchester United de comeback compleet te maken. Garnacho nam de derde treffer van United voor zijn rekening, maar de meeste aandacht ging uit naar de wonderschone assist van Antony. De Braziliaan bereikte met de buitenkant van de voet zijn Argentijnse teamgenoot. Laatstgenoemde wist daar wel raad mee en kopte de bal langs de uitgestormde Chelsea-doelman Dorde Petrovic. Palmer benutte na honderd minuten spelen een penalty voor Chelsea en schoot gelijk daarna de thuisploeg naar de overwinning: 4-3.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.