'Chelsea in Fair Play-problemen: clubleiding overweegt eigen jeugd te verkopen'

'Chelsea in Fair Play-problemen: clubleiding overweegt eigen jeugd te verkopen'

3 april - 15:54
1

Chelsea is sterk aan het overwegen om Reece James en Conor Gallagher aankomende zomer te verkopen, zo meldt The Times. Er zijn bij de clubleiding zorgen omtrent de regels voor Financial Fair Play en de Londenaren willen puntenaftrek voorkomen.

Door het verkopen van twee sterkhouders uit de eigen jeugdopleiding zouden de financiële cijfers van de club weer aan de goede kant van de streep zitten. Chelsea heeft sinds 2022 enorme geldbedragen uitgegeven aan nieuwe spelers en stafleden en zodoende lopen ze het risico om de FFP-regels te overtreden. Dit zou een puntenstraf op kunnen leveren. Eerder dit seizoen kregen Everton en Nottingham Forest al puntenaftrek.

Mits Chelsea besluit om James en Gallagher komende zomer van de hand te willen doen, moet dit gebeuren voor 30 juni. Dit zou betekenen dat de verkoopbedragen nog tellen voor het seizoen 2023/24. Anders komt Chelsea alsnog in de problemen met de Financial Fair Play. De clubleiding moet volgens The Times nog honderd miljoen dollar genereren voor 30 juni 2024 om niet in de problemen te komen.

Volgens de regels mag een Premier League-club in een tijdsbestek van drie jaar maximaal 105 miljoen dollar verlies lijden. Om te voorkomen dat Chelsea een straf gaat krijgen voor het overtreden van deze regel, moet er voor 30 juni 2024 nog ruim honderd miljoen dollar binnenstromen.