Anderlecht-fans sneren richting Veldman: “Ik beschouw het als een compliment”

Anderlecht-fans sneren richting Veldman: “Ik beschouw het als een compliment”

3 april - 07:50
22

Robin Veldman was in het verleden actief bij Anderlecht, maar werd aangesteld als hoofdtrainer van Club NXT. De supporters van Anderlecht noemde de Nederlander al ‘verrader’ en ‘Judas’.

Veldman sprak met Het Nieuwsblad over de situatie. “Ik beschouw het als een compliment dat mijn nieuwe job toch wat teweegbrengt. Het betekent dat ik bij Anderlecht toch iets heb neergezet, niet? Maar goed, in Brussel kozen ze indertijd voor nieuwe mensen en dan moet ik ook verder. Ik was het na drie maanden ook beu om thuis te zitten. Ik had wel een racefiets gekocht, maar ja...”

Veldman sprak ook over zijn keuze voor Club NXT. “Een maand daarvoor had ik van Guilian Preud'homme (CEO Club Academy, red.) al een appje gekregen om eens vrijblijvend te praten over de toekomst. Net zoals met spelers werkt Club ook met schaduwlijsten voor trainers. Maar die dag belde Guilian om 10.30 uur met het voorstel om tot het einde van het seizoen over te nemen bij Club NXT. Om 18 uur 's avonds was ik al met de taxi in Brugge. Als je kunt werken bij zo'n topclub met zulke spelers en faciliteiten: dan zeg je geen neen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.