Amoura komt goed weg met ramadan: ''Van ongunstige speeltijden gespaard gebleven''

1 april - 09:45 Laatste update: 13:38
21

Maandagavond gaat Union SG op bezoek bij KRC Genk. Tegelijkertijd volgt Mohamed Amoura de ramadan. De speeltijden vallen echter gunstig uit voor de Algerijnse speler.

Union traint steeds in de voormiddag, en de wedstrijd tegen KRC Genk start om 18:30, waardoor de aanvaller tijdens de rust kan eten en drinken. ''Dadels en bananen zullen ongetwijfeld klaarliggen'', vertelde sportdietist Gino Devriendt.

Devriendt gaf ook aan welk type voeding ideaal is tijdens de rust. ''Voorts is het belangrijk om zo veel mogelijk vloeibare dingen naar binnen te spelen om het nog één helft vol te houden, die hebben het snelst effect op de energiebalans'', zei Devriendt.

Union speelt ook tegen Cercle Brugge om 13:30 tijdens de ramadan. ''Op dat uur lukt het normaal gezien probleemloos om toch 45 minuten te voetballen op hoog niveau. Wedstrijden om 16.00 uur zijn eigenlijk het slechtst'', aldus Devriendt.

Amoura heeft dit seizoen 23 wedstrijden gespeeld in de Jupiler Pro League voor Union SG, waarin hij 17 keer scoorde en 2 assists gaf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.