Alderweireld haalt uit na Anderlecht - Antwerp: Je wil geen schapen

Alderweireld haalt uit na Anderlecht - Antwerp: "Je wil geen schapen"

31 maart - 10:16
49

Antwerp heeft zaterdag met 1-0 verloren van Anderlecht. De rode kaart van Owen Wijndal was controversieel en volgens Toby Alderweireld ook totaal onterecht.

"Het was een van onze beste eerste helften van het seizoen", vertelt Alderweireld bij Gazet Van Antwerpen. "Tot één man de wedstrijd in een beslissende plooi legde. Oké, er zit spanning op deze wedstrijd, de eerste van de play-offs. Je moet de scheids ook het gevoel geven dat hij in een match zit, maar dan beslist meneer Visser, die ergens voor een scherm zit en niet kan voelen hoe de wedstrijd loopt, om de scheids te overrulen."

Alderweireld kan moeilijk leven met de beslissing. "De ref beoordeelde het goed op het veld en wordt overroepen door iemand die het niet goed heeft gezien. Zo leg je alle druk bij een scheidsrechter. Het was geen clear error, hij moest de beelden wel twintig keer bekijken. Je wilt toch ook geen 22 schapen die wat voetbal spelen met mekaar."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.