'Inter zoekt naar extra concurrent voor Buchanan bij vertrek Dumfries'

'Inter zoekt naar extra concurrent voor Buchanan bij vertrek Dumfries'

30 maart - 14:57
1

Internazionale heeft volgens La Gazetta dello Sport een potentiële opvolger van Denzel Dumfries op het oog. Mocht de Nederlandse rechtsback geen contractverlenging tekenen in Milaan, dan komt Michael Kayode van Fiorentina in beeld.  Hij moet bij Inter de concurrentie aangaan met de bij Club Brugge vertrokken Tajon Buchanan.

Kayode past volgens de Italiaanse krant perfect in het plaatje dat Inter voor ogen heeft. 'Hij is jong, heeft ruime marges voor verbetering en is Italiaans', valt er te lezen over de 19-jarige rechtsback. 'Het is een explosieve jongen die zich over de hele flank kan bewegen.'

Het contract van Dumfries loopt in 2025 af en de onderhandelingen over een contractverlenging zouden stroef verlopen. Mocht de Nederlander niet bijtekenen, dan ligt het in de lijn der verwachting dat hij in de zomer mag vertrekken uit Milaan. 

Mocht Inter daadwerkelijk aankloppen bij Fiorentina dan zullen de onderhandelingen niet makkelijk verlopen, verwacht La Gazetta. 'Fiorentina geeft nooit kortingen', luidt het oordeel. Toch acht de krant een eventuele poging niet bij voorbaat kansloos. 'Inter heeft een grote aantrekkingskracht en heeft meerdere jonge spelers als tegenhanger te bieden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.