Openda wordt tweede duurste Rode Duivel

Na nieuwste update van Transfermarkt is Openda op één na duurste Rode Duivel

27 maart om 13:36
Laatste update: 27 maart om 13:47

Loïs Openda is er tijdens deze interlandonderbreking niet in geslaagd om Romelu Lukaku het vuur aan de schenen te leggen. Toch mag de spits van RB Leipzig een persoonlijk succesje vieren: in de nieuwste marktwaarde-update van het gerespecteerde Transfermarkt heeft hij er vijf miljoen euro bij gekregen. Daardoor is Openda nu de op één na duurste Rode Duivel.

Transfermarkt geldt al jaren als dé autoriteit op het vlak van marktwaardes. Geregeld gaat de database met de borstel doorheen haar cijfers. Bij de Belgische toppers valt op dat Openda een bank vooruit is gegaan. Hoewel hij onder meer tegen Real Madrid en Ierland van zijn pluimen liet, gelooft Transfermarkt wel dat clubs grof geld zullen moeten betalen om hem los te weken uit Leipzig. De topschutter van de Duitsers staat nu geboekt op 60 miljoen euro, dat zijn er vijf meer dan bij de vorige update.

Met dat bedrag is Openda op dezelfde hoogte gekomen als Kevin De Bruyne. Slechts één Belgische klasbak staat daar nog boven: Jérémy Doku. De vleugelaanvaller van Manchester City zou nu 65 miljoen euro waard zijn. Verder in de top-vijf vinden we nog Amadou Onana (50 miljoen) en Johan Bakayoko (40 miljoen) terug.

Bij de meeste Duivels bleef hun marktwaarde stabiel. Als er dan toch wat veranderd is, gaat het telkens om verschillen van vijf miljoen euro. Zo zijn Thibaut Courtois en Romelu Lukaku erop achteruit gegaan, terwijl Charles De Ketelaere en Leandro Trossard net gestegen zijn. Enkele Roméo Lavia heeft écht reden tot nadenken. Na een seizoen vol blessureleed is zijn transferwaarde van 40 naar 30 miljoen euro gedaald.