“Tedesco maakte een fout tijdens Rode Duivels - Ierland: Hij is jong”

“Tedesco maakte een fout tijdens Rode Duivels - Ierland: Hij is jong”

25 maart - 09:54
5

De Rode Duivels speelden zaterdagavond in Dublin tegen Ierland een oefenwedstrijd ter voorbereiding van Euro 24. De Rode Duivels speelden 0-0 gelijk. Philippe Albert, analist in Complètement Foot, deelt zijn analyse van de wedstrijd.

"De afwezigheid van belangrijke spelers maakt het enorm moeilijk”, klinkt het in de podcast. “Als je één sleutelspeler in elke linie mist, wordt het vreselijk ingewikkeld. We moeten bidden dat er niets ernstigs gebeurt met Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku."

Albert benadrukt verder de zwakke punten van de ploeg tijdens de wedstrijd. "Tegen een team op Championship-niveau waren we niet in staat om een fatsoenlijke prestatie neer te zetten”, meent Albert. “Met een spits in vorm hadden de Ieren met 3-0 voorgestaan." 

Hij bekritiseert ook de keuzes van coach Domenico Tedesco. "Ik denk dat er uiteindelijk niet veel te halen valt uit deze wedstrijd”, aldus Albert. “Tedesco maakte een fout in deze wedstrijd en dat gaf hij zelf toe. Hij is jong, iedereen kan een fout maken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.