VS winnen Nations League

VS en bankzitter McKenzie winnen Nations League van Mexico en Ochoa

25 maart om 07:20

De Verenigde Staten heeft in de nacht van zondag op maandag voor de derde keer op een rij de CONCACAF Nations League gewonnen. Met KRC Genk-speler Mark McKenzie op de bank werd het Mexico  van Guillermo Ochoa (ex-Standard) in de finale met 0-2 verslagen. 

De VS versloeg drie dagen terug Jamaica in de halve finales met 3-1, terwijl de Mexicanen in de halve eindstrijd een maatje te groot waren voor Panama: 0-3. De Amerikanen waren voor het treffen in het AT&T Stadium in Arlington al zes wedstrijden op rij ongeslagen tegen Mexico. Toen Tyler Adams vlak voor rust de score opende met een werkelijk fenomenale uithaal, leek die reeks uitgebreid te worden tot zeven duels. Na ruim een uur spelen bepaalde Giovanni Reyna de eindstand op 0-2. 

Bij de Verenigde Staten bleef McKenzie (KRC Genk) heel de wedstrijd aan de bank gekluisterd. Guillermo Ochoa (ex-Standard) speelde negentig minuten namens Mexico. Gerardo Arteaga (ex-KRC Genk) viel in bij de Mexicanen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.