Van der Vaart ziet onmisbare kracht voor Oranje

Concurrent Buchanan (ex-Club Brugge) 'onmisbaar' bij Oranje: 'Moet altijd spelen'

24 maart om 23:40

Als er een conclusie kan worden getrokken uit het duel tussen Nederland en Schotland, dan is het dat Denzel Dumfries onmisbaar is voor Oranje, zo stelt Rafael van der Vaart in Studio Voetbal. In de wedstrijd tegen Schotland begon Jeremie Frimpong op de positie van de vleugelverdediger van Internazionale.

Op de vraag of hij iets wijzer is geworden van de interland die door Oranje met 4-0 werd gewonnen, antwoordt Van der Vaart in eerste instantie ontkennend. "Nee, weinig. Het was heel matig. We zeiden dat het eigenlijk ongelooflijk is dat je met 4-0 wint, want het had ook 0-4 kunnen staan. Uiteindelijk, op het laatst, zag je nog wel een aantal goede momenten, maar over het algemeen was het gewoon een hele matige wedstrijd."

Toch heeft Van der Vaart wel iets op te merken na het oefenduel. "Dumfries moet gewoon altijd spelen. Natuurlijk doet Frimpong het fantastisch, maar Dumfries is wel dé rechtsback van het Nederlands elftal", aldus de analist. "Dat is het enige wat tegen Schotland echt duidelijk is geworden. Frimpong is gewoon een goede speler, hij komt er wel en heeft ook nog de tijd. Maar op dit moment hoeven we niet te twijfelen over die positie."