Van Dijk over afscheid van Klopp: Niet alleen de manager gaat

Van Dijk over afscheid van Klopp: "Niet alleen de manager gaat"

24 maart - 11:45
1

Virgil van Dijk weet nu al dat het afscheid van Jürgen Klopp en zijn staf hem zwaar gaat vallen bij Liverpool. De 32-jarige aanvoerder vierde de winst van de League Cup eind februari dan ook uitgebreid met de Duitse manager.

Van Dijk werd in de finale tegen Chelsea de matchwinner door in minuut 118 van de verlenging raak te koppen. "Alles bij elkaar maakte mij dat als aanvoerder zó ontzettend trots. Voor mij was er niks mooier dan een prijs in ontvangst te nemen, mijn eerste inderdaad als aanvoerder, samen met de manager die zo ontzettend belangrijk is geweest en nog steeds is voor de club en ook voor mij persoonlijk", zegt de Nederlandse verdediger tegen Voetbal International.

Over een paar maanden moet Van Dijk evenwel afscheid nemen van Klopp. "Ik ben best wel een emotioneel mens en vind het altijd sowieso heel moeilijk afscheid te nemen van iemand en dat zal nu helemaal zo zijn", stelt de Oranje-international. "Het is niet alleen de manager die gaat, hè, het zijn meer mensen. Pepijn (Lijnders, red), een belangrijke persoon in de staf en zo kan ik wel doorgaan. Afscheid nemen is dus niet iets waarop ik me verheug, maar we kunnen het wel heel mooi maken door prijzen te winnen met zijn allen."

Liverpool is in een titelstrijd verwikkeld met Arsenal en Manchester City in de Premier League. In de kwartfinale van de Europa League nemen The Reds het op tegen Atalanta Bergamo.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.