Nagelsmann kiest voor Neuer, doelman krijgt voorkeur op Ter Stegen tijdens EK

Nagelsmann kiest voor Neuer, doelman krijgt voorkeur op Ter Stegen tijdens EK

22 maart - 18:42
1

Julian Nagelsmann bevestigt: Manuel Neuer is op het EK in eigen land de eerste keeper van Duitsland. De 37-jarige doelman van Bayern München krijgt de voorkeur boven FC Barcelona-goalie Marc-André ter Stegen.

Duitse media wisten eerder deze week al te melden dat Neuer op het eindtoernooi onder de lat zal staan. Op het persmoment van vrijdag, in aanloop naar het oefenduel met Frankrijk, wordt bondscoach Nagelsmann gevraagd naar de keeperskwestie. "We hebben de beslissing genomen. Het is belangrijk dat we spelers zekerheid verschaffen."

"Ik heb Marc laten weten dat ik extreem blij ben dat we nog een keeper van wereldklasse achter de hand hebben. Er kan altijd iets gebeuren", aldus Nagelsmann. Dat er 'iets kan gebeuren', blijkt. Door een spierscheuring komt Neuer deze interlandbreak niet in actie tegen Frankrijk en het Nederlands elftal. "Dat verandert niets aan mijn beslissing. Uiteraard ga ik die niet terugdraaien vanwege een spierblessure die over acht dagen genezen is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.