Jonge Belgen blijven in de running voor het na na zege tegen Malta U21

21 maart - 21:53 Laatste update: 22:01

De Belgische U21 mag nog altijd hopen op EK-deelname. Donderdag wonnen de troepen van Gil Swerts met 3-1 van Malta.

Op papier hadden de jonge Rode Duivels donderdag hun eenvoudigste opdracht op weg naar het EK. Malta U21 kwam immers over de vloer. De bezoekers hadden in hun eerste vijf wedstrijden nul punten gepakt en stonden stijf onderaan in groep B. De Belgen van hun kant strijden met de Spaanse en de Schotse jonkies om plaatsen één en twee.

België was voor de rust duidelijk baas en kreeg ook de nodige kansen, maar scoren bleek tegen Malta U21 lang een moeilijke opdracht. Zelfs na plus vijtien kansen. Pas vijf minuten voor de rust kwam de jonge Rode Duivels verdiend op voorsprong. Uitblinker Vermant kopte de 1-0 op het bord in Leuven.

Strafschop en solo
Den Dreef zag meteen na de pauze de 2-0. Ditmaal kwam de assist van Vermant en was het Steuckers die België wat ademruimte gaf. Malta U21 kreeg weinig klaar, maar na een overtreding van Van den Bosch kregen de bezoekers een strafschop. Iets voorbij het uur tekende Zammit voor de 2-1.

De goal van Malta was nefast voor het spelbeeld. De wedstrijd zakte in elkaar. De Belgen hinkten te fel op twee gedachten. Uiteindelijk was het Olaigbe die alle twijfel weg in het slot van de partij. De Belgische topschutter in deze campagne pakte de bal op de eigen helft, begon aan een solo en werkte rustig af, 3-1.

Drie verplaatsingen voor de boeg
Leider Spanje - met dertien op vijftien - kwam donderdag niet actie. Schotland U21 won met 4-1 van Kazachstan U21 en telt nu net zoals België U21 dertien punten na zes duels gespeeld te hebben. België gaat nu op bezoek bij Spanje. Daarna volgen verplaatsingen naar Kazachstan en Schotland. Op de slotspeeldag komt Hongarije U21 over de vloer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.