‘Nieuw contract Vertonghen in wachtkamer, Anderlecht heeft opties achter de hand’

‘Nieuw contract Vertonghen in wachtkamer, Anderlecht heeft opties achter de hand’

21 maart - 07:50 Laatste update: 08:22
7

RSC Anderlecht hoopt het contract van Jan Vertonghen snel te verlengen, maar volgens Het Nieuwsblad staat alles even in de wachtkamer. De 36-jarige verdediger wil zeker weten dat hij nog op topniveau kan acteren.

Het EK in Duitsland komt eraan en Vertonghen zal als één van de ervaren spelers aanwezig zijn. Ook moet de verdediger vol aan de bak met Anderlecht in de Champions Play-Offs. Niets lijkt een nieuw contract in de weg te staan.

Maar Vertonghen wil geen (stevig) contract tekenen om vervolgens na drie maanden te moeten opgeven. ‘Hij zou het zwaar vinden als hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract met een zeer mooi loon, om dan na drie maanden te moeten zeggen dat hij het moeilijk heeft of dat zijn enkel opspeelt’, klinkt het.

De beslissing zal waarschijnlijk tijdens of vlak na Play-Off 1 vallen. Anderlecht houdt met alle scenario’s rekening. ‘Bij Anderlecht gunnen ze Vertonghen ook wat tijd – wellicht tot mei – om rustig na te denken. De directie hoopt op een verlengd verblijf, maar is voorbereid op eender welk scenario. Mocht Vertonghen straks toch afhaken, dan is er een A, B en C-lijst met potentiële vervangers.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.