Kniespecialist vreest voor carrière Courtois: “Real zit met een ei in de broek”

Kniespecialist vreest voor carrière Courtois: “Real zit met een ei in de broek”

20 maart - 08:46
2

Thibaut Courtois heeft een nieuwe knieblessure opgelopen. Specialist Professor dr. Johan Belleman sprak met Het Belang van Limburg over de situatie van de doelman.

Courtois lijkt in een vicieuze cirkel te zitten. “Die blessure aan de rechterknie betekent ook dat die herstelde línkerknie een stap terugzet, omdat je weer even geen explosief werk kan doen. En het grote gevaar is dus dat er opnieuw iets ergs met die linkerknie gebeurt. Dat Courtois diezelfde kruisband scheurt, is echt niet uitgesloten, zoiets heb ik al vaker gezien. Wees gerust: bij Real Madrid zitten ze met een ei in hun broek. Ze gaan extreem voorzichtig zijn dit keer, dat kan ik u garanderen.”

Toch is er ook een vrees voor de carrière van Courtois. “Dat hij niet van het ene in het andere blijft sukkelen. Hij is nu 31, dus zijn lichaam is sowieso al over zijn hoogtepunt heen. Met de kwaliteit van zijn gewrichtsbanden heeft het volgens mij niks te maken, want hij is heel lang topfit geweest, maar hoe ouder je wordt, hoe vatbaarder voor die cascade. Als hij straks nóg een knieblessure oploopt, wordt het carrièrebedreigend. En noodgedwongen moeten stoppen, dat wens je niemand toe.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.