VP 11: Wederopstanding bij STVV, captain doet het voor KRC Genk

VP 11: Wederopstanding bij STVV, captain doet het voor KRC Genk

18 maart - 13:00

De reguliere competitie is afgelopen. Deze elf spelers trokken nog een sprintje op weg naar de langverwachte Play-Offs.

Suzuki herpakt zich
Na enkele mindere wedstrijden was Dion Suzuki nu wél een puntenpakker voor STVV. Hij stopte heel wat pogingen van Club Brugge.

Anderlecht tegen ex-speler
Bij Cercle Brugge gaf de Litouwer Edgaras Utkas nagenoeg niets weg tegen RWDM. Hij pikte ook zelf een doelpunt mee. Ismael Kandouss hield zelf ook een clean sheet en gaf de assist voor de 1-0.

Bij KV Kortrijk was Nayel Mehssatou gebrand op een topprestatie, en de rechtsback leverde die ook. William Balikwisha was een gesel als wingback voor Standard en kon zelf scoren.

Vier goals, geen feestje
Op het middenveld kunnen we niet om Omri Gandelman heen, die liefst vier keer kon scoren voor KAA Gent. Hij is duidelijk in vorm voor de Europe Play-Offs. Bryan Heynen zorgde zelf voor een ticket voor de Champions' Play-Offs bij KRC Genk.

Bij OHL liet Youssef Maziz nog eens zien dat hij een heerlijke spelmaker kan zijn. Maziz moet wel nog werken aan zijn regelmaat.

Dodelijk trio
Bij Union kijken we vaak naar de technisch verfijnde spelers, maar Gustav Nilsson liet zich tegen Antwerp ook gelden. Hij leek lange tijd op weg naar de winnende treffer. Kelvin Yeboah blonk uit voor Standard met een goal en een assist.

Voor STVV was Aboubakary Koita opnieuw de uitblinker. Hij dompelde Club in rouw met een heerlijke treffer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.