Enter Karel Geraerts? Madou: Weet dat zijn naam is gevallen, maar...

Enter Karel Geraerts? Madou: "Weet dat zijn naam is gevallen, maar..."

18 maart - 11:49
37

Club Brugge moet na het ontslag van hoofdcoach Ronny Deila op zoek naar een nieuwe coach. CEO Bob Madou reageert op de beslissing om Nicky Hayen door te schuiven naar het eerste elftal tot het einde van het seizoen en gaat daarnaast dieper in op het profiel dat men wil aanstellen bij Club Brugge.

Madou beseft dat de timing van het ontslag niet ideaal is, zo vlak voor de Champions' Play-offs. "In het midden van het seizoen een nieuwe trainer zoeken is niet evident. Als ik eerlijk ben: ik zou als externe coach ook niet graag overnemen op dit moment", aldus Madou bij HLN.

Reden te meer om voorlopig binnen de eigen rangen te kijken, zo blijkt. "Het lijkt ons logisch om Nicky Hayen en Michiel Jonckheere door te schuiven tot het einde van het seizoen. Allemaal samen kunnen we nog iets cools neerzetten in de Conference League, en het doel in de competitie is om Europees voetbal te halen", zegt Madou.

Wat de opvolger betreft is de CEO duidelijk. "Club Brugge wil volgend seizoen een nieuwe trainer die het DNA van deze club terugbrengt. Spelen voor de prijzen gekoppeld aan het voetbal waarmee Club is grootgebracht: dominant en met passie", klinkt het.

Enter Karel Geraerts? "Ik weet dat zijn naam is gevallen, maar wie de modus operandi van Club Brugge kent, weet dat wij altijd meerdere opties open houden. We hebben een vrij goed idee in ons hoofd wat betreft de trainerskeuze", besluit Madou.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.