KRC Genk en Vrancken mogen vieren: Chapeau aan mijn spelers

KRC Genk en Vrancken mogen vieren: "Chapeau aan mijn spelers"

17 maart - 22:01
6

KRC Genk is er dan toch in geslaagd om zich te plaatsen voor de Champions' Play-Offs. Na een spannend slot en een late treffer van Bryan Heynen wist het zich daarvan te verzekeren. Een grote opluchting ook van coach Wouter Vrancken, al zag hij ook hoe het er in de laatste minuten raar aan toeging.

Bij een 1-1 stand en met nog meerdere minuten te gaan in de blessuretijd was er amper nog voetbal te zien. Voor KRC Genk hoefde het absoluut niet meer en het speelde de bal maar wat rond. De spelers van Westerlo bleven echter stilstaan en hadden geen enkele intentie om de bal nog te raken. "Zoiets heb ik nog nooit live gezien", gaf Vrancken achteraf aan. "Westerlo kwam geen druk meer zetten, wij waren met tien man blij met dat punt", klonk het bij Het Nieuwsblad.

De trainer was toch vooral tevreden dat zijn ploeg de Champions' Play-Offs toch kon halen na een spannend slot. "Met tien man zijn we blijven vechten, ook de invallers. Het was een moeilijk seizoen, vooral mentaal. We hebben veel tegenslagen te verwerken gehad die vooral te wijten waren aan onszelf: rode kaarten, niet efficiënt zijn,... Chapeau dat de spelers elke keer zijn opgestaan, ook op training. Ze zijn altijd hard blijven werken", klinkt het.

En daarvoor kon hij rekenen op de geblesseerde Bryan Heynen, die het verlossende doelpunt scoorde. "Bryan had al in de eerste helft last, dat zag je ook na zijn doelpunt, maar hij is een warrior en blijft dan op het veld staan. Leuk dat net hij gelijkmaker maakt", besloot hij.