Boeckx haalt stevig uit na salonremise Westerlo-KRC Genk: ‘Vriendjespolitiek’

Boeckx haalt stevig uit na salonremise Westerlo-KRC Genk: ‘Vriendjespolitiek’

17 maart - 20:50
92

Westerlo en KRC Genk speelden 1-1 gelijk. In het slot van de wedstrijd wisten de ploegen al wat er op de andere velden was gebeurd. Er werd dan ook niet meer gevoetbald.

Westerlo kwam op voorsprong en leek zo een tienkoppig KRC Genk uit Play-Off 1 te kegelen. Heynen zorgde echter voor de 1-1. In het slot van de wedstrijd wist Westerlo al dat het gered was en KRC Genk had genoeg aan een gelijkspel om de Champions Play-Off in de wacht te slepen.

Beide clubs waren dan ook tevreden met de salonremise en gebaarden zelfs enkele keren naar scheidsrechter Lawrence Visser om vroegtijdig af te fluiten. Die liet echter de volle zes minuten extra tijd spelen zodat er in het slot niets gebeurde. Bij KAA Gent keek men gefrustreerd toe na een 5-0 zege.

Commentator Frank Boeckx was niet te spreken over de mentaliteit in het Kuipje, vooral van thuisploeg Westerlo. “Heel erg jammer. Wetende dat Westerlo wist dat het gered was door het resultaat van Charleroi. Het kost hun niks als ze een tegendoelpunt kregen. Nu stonden ze tegen tien man te voetballen en stonden ze vriendjespolitiek te doen met de spelers van Genk.”

In Gent zullen ze dit schouwspel volgens Boeckx niet snel vergeten. “Ze vergeten wel dat ze de komende jaren nog tegen KAA Gent ook moeten spelen. Daar zullen ze geen vrienden hebben gemaakt. Om niet het woord degoutant te noemen vind ik het heel onsportief. De wil om te willen winnen moet er altijd zijn, een schande. Het lijkt omkoping op het veld, heel triestig”, klinkt het bij Eleven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.