Comeback STVV tegen Club Brugge, Mignolet valt uit met blessure

17 maart - 15:30
78

Sint-Truiden VV en Club Brugge bekampen elkaar op de slotspeeldag van de reguliere competitie. De uitploeg kwam op voorsprong, maar in de tweede helft draaiden de Kanaries de match volledig om. Uiteindelijk won STVV met 2-1.

Al na zes minuten kwam de uitploeg op voorsprong. Man in vorm, Ferran Jutgla, zorgde voor de knappe 0-1 voorsprong voor Club Brugge. Enkele minuten later blessurezorgen voor Ronny Deila. Doelman Simon Mignolet moest, nota bene tegen ex-club STVV en onder luid applaus, weer naar de kant en werd vervangen door Nordin Jackers.

Club Brugge domineerde de eerste helft waar ook de VAR weer in vraag werd gesteld. Op sociale media werd geopperd dat Hans Vanaken een penalty verdiende na een duwfout in de zestien. Uiteindelijk bleef de ruststand bij een 0-1 voorsprong voor de uitploeg.

STVV kwam beter uit de kleedkamer en dat resulteerde in een doelpunt. Een halfuur voor tijd was het Zahiroleslam, die vlak daarvoor al een kans miste, voor de gelijkmaker. Club Brugge kreeg vervolgens enkele kansen, maar doelman Suzuki speelde een sterke partij.

In minuut 78 ging leek het van kwaad naar erger te gaan voor Club Brugge. Jackers had nog een goede parade in huis bij een poging van Steuckers, maar Ordonez ging vervolgens in de fout in de zestien en penalty voor STVV. Onur Kaya ging achter de bal staan, maar schoot op de paal. Ook de rebound werd naast geschoten.

Even later was het wel prijs. Koita haalde zijn trekker over en maakte op schitterende wijze de 2-1. Club Brugge kon geen vuist meer maken en gaat zo op de slotspeeldag onderuit op Stayen. Het eindigt met 51 punten, Antwerp kan nog over Club springen. STVV eindigt de reguliere competitie met 40 punten en een negende plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.