Money time voor KV Mechelen, de Mos: Ik zeg ja, Mechelen maakt het af

Money time voor KV Mechelen, de Mos: "Ik zeg ja, Mechelen maakt het af"

17 maart - 14:10 Laatste update: 14:19
6

Zondag gaat KV Mechelen op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Malinwa is erop gebrand om geschiedenis te schrijven en voor het eerst een ticket voor de Champions’ Play-offs te bemachtigen. Wat Aad de Mos betreft mag KV Mechelen zichzelf belonen voor het sterke seizoen.

De Mos waarschuwt wel dat het een lastige klus wordt voor KV Mechelen, maar gelooft dat Malinwa zal doen wat het moet doen. "Het wordt nog een zwaar potje, tegen OHL, maar er zit veel voetbal in Malinwa. En voetbal haalt het altijd. Dus ik zeg ja, Mechelen maakt het af", aldus De Mos bij Het Nieuwsblad.

De voormalige coach is alvast erg onder de indruk van dit KV Mechelen onder Besnik Hasi. "Ze hebben van alles wat. Een stabiele keeper, een goeie verdediging, Schoofs en Hairemans die met hun creativiteit het balletje neerleggen waar ze willen. Ze zitten – wat we zo mooi noemen in de voetballerij – in de flow", klinkt het bij de Mos.

Zondag wordt desondanks een mentaal zware klus, dat beseft ook de Mos. "Eén finale. Wat er zich in de kopjes van spelers en coaches gaat afspelen, kan niemand voorspellen. Je krijgt ook dat typische gedoe van: ‘hoe staat het bij Genk, Cercle en Gent?’ Daar moet je je van kunnen afschermen", besluit de Mos. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.