De verhoudingen in de Degradatie Play-Offs: RWDM staat er het somberst voor

De verhoudingen in de Degradatie Play-Offs: RWDM staat er het somberst voor

17 maart - 22:20 Laatste update: 18 maart - 08:00

Niet enkel bovenaan, maar ook onderaan is het doek gevallen. Althans voorlopig ... Vier ploegen strijden de komende weken een onderling gevecht uit voor lijfsbehoud in de Jupiler Pro League. De laatste twee zakken onherroepelijk, de op twee na laatste moet nog een barragewedstrijd betwisten. VoetbalPrimeur.be schetst de verhoudingen in de Degradatie Play-Offs op basis van de onderlinge resultaten tot dusver.

Wie zich in de Champions' Play-Off aan de nodige dramatiek verwacht, doet daar best nog een schepje bovenop in die andere prangende nacompetitie. De Degradatie Play-Off belooft immers een zenuwenslag van jewelste te worden. Voor Sporting Charleroi zal het de komende dagen ongetwijfeld nog even bekomen zijn. De Zebra's werden pas in extremis veroordeeld tot de laatste vier, met de groeten van Nachon Nsingi.

Toch mag Charleroi puur cijfermatig vertrouwen hebben voor de degradatiestrijd. Allereerst heeft het in de stand een mooie bonus verzameld. Aangezien de punten onderaan niét gehalveerd worden, starten Felice Mazzu en co met vijf punten voorsprong op zowel KAS Eupen als KV Kortrijk, en nog eentje meer op RWDM. Bovendien spreken ook de onderlinge resultaten in hun voordeel. Als Charleroi opnieuw tien op achttien zou halen, kan het eigenlijk niet meer mis lopen.

Ook Eupen totaliseerde dat aantal in de wederzijdse wedstrijden. De vraag is wel of het datzelfde niveau kan halen zonder Florian Kohfeldt. Die kondigde prompt zijn ontslag aan na de nederlaag bij Standard Luik. KV Kortrijk zit dan weer in stijgende lijn. De treurigste situatie is ontegensprekelijk die van RWDM. De Brusselaars moeten de grootste achterstand ophalen én pakten amper vijf puntjes tegen de anderen. Niettemin bedraagt de achterstand op plek veertien, die nog een uitweg biedt, slechts één puntje. Om maar te zeggen: het zal er stuiven onderin!

Sporting Charleroi

Kortrijk 🏠: 1-0
RWDM 🏠: 2-1
Eupen 🚍: 2-0
RWDM 🚍: 0-0
Eupen 🏠: 1-0
Kortrijk 🚍: 1-0

TOTAAL: 10/18

KAS Eupen

Kortrijk 🚍: 1-3
Charleroi 🏠: 2-0
RWDM 🏠: 1-3
Kortrijk 🏠: 1-1
RWDM 🚍: 0-1
Charleroi 🚍: 1-0

TOTAAL: 10/18

KV Kortrijk

Eupen 🏠: 1-3
Charleroi 🚍: 1-0
RWDM 🚍: 1-1
Eupen 🚍: 1-1
Charleroi 🏠: 1-0
RWDM 🏠: 3-2

TOTAAL: 8/18

RWDM

Charleroi 🚍: 2-1
Kortrijk 🏠: 1-1
Eupen 🚍: 1-3
Charleroi 🏠: 0-0
Eupen 🏠: 0-1
Kortrijk 🚍: 3-2

TOTAAL: 5/18