Deila: ''Ik kan in Noorwegen tegen de koning zeggen dat hij een klootzak is''

Deila: ''Ik kan in Noorwegen tegen de koning zeggen dat hij een klootzak is''

15 maart - 08:15
9

Ronny Deila heeft met Club Brugge een plek in de kwartfinale van de Conference League behaald. De Noorse trainer zag, voordat dit gebeurde, kritische berichten over zijn positie en Club Brugge in de media. Deila zet daar vraagtekens bij.

De resultaten van Club Brugge waren de afgelopen periode niet om over naar huis te schrijven. De media richtten zich op trainer Deila. ''De pers richtte zich op mij, want ik ben verantwoordelijk'', vertelde Deila aan Het Laatste Nieuws.

Deila is een andere cultuur gewend in Noorwegen, waar van hiërarchie minder sprake is en veel gezegd kan worden. ''Ik kan gerust tegen de koning zeggen dat hij een klootzak is'', zei de trainer van Club Brugge.

Voor de trainer is de kritiek die langs hem heen wordt geschreven nieuw. ''In de pers lees ik telkens verhalen over wat er op de club gebeurt. Niet in interviews of zo, wel in het genre ‘we horen dat’ of ‘in de wandelgangen klinkt’... Ik heb dit nooit meegemaakt in mijn leven'', aldus Deila.

Club Brugge staat momenteel op de 3e plek in de Jupiler Pro League. Aankomende zondag treedt Deila met zijn selectie aan tegen STVV.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.