Tedesco over Courtois: ''Alles wat ik over Thibaut wilde zeggen, heb ik gezegd''

Tedesco over Courtois: ''Alles wat ik over Thibaut wilde zeggen, heb ik gezegd''

14 maart - 13:15 Laatste update: 13:12
12

Het is nog altijd een vraagteken of Thibaut Courtois bij het EK zal zijn. Aan de fitheid van de keeper van Real Madrid zal het echter niet liggen; Courtois wordt al in april fit verwacht. Tedesco wilde er niet al te veel meer over kwijt.

De terugkeer van Courtois op de velden werd niet zo vroeg verwacht. ''Het is goed voor Thibaut dat hij snel fit geraakt. Maar volgens mij communiceerde hij heel duidelijk dat hij niet klaar ging zijn voor het EK'', vertelde Tedesco volgens Het Laatste Nieuws.

Na eerdere communicatie over het niet op tijd fit raken van de doelman, wijzigde de bondscoach zijn plannen. ''Dat was goed voor iedereen - we hebben plannen kunnen maken. En verder is er voor mij geen nieuwe informatie'', zei Tedesco.

Tedesco probeert zich vooral te focussen op de aanwezige spelers. ''Alles wat ik over Thibaut wilde zeggen, heb ik gezegd. Ik ga focussen op de spelers die zeker klaar zullen zijn'', aldus de bondscoach van de Rode Duivel.

Courtois' laatste interland dateert van 17 juni 2023, toen de doelman onder de lat stond tegen Oostenrijk (1-1).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.