De Turkse media blikken vooruit: 'Grote moeilijkheden voor Blessin'

De Turkse media blikken vooruit: 'Grote moeilijkheden voor Blessin'

14 maart - 10:30
1

Union SG staat donderdagavond voor de bijna onmogelijke taak om de 3-0 nederlaag tegen Fenerbahçe weg te werken. VoetbalPrimeur.be heeft de Turkse media bekeken om te zien wat er geschreven wordt over de return in de achtste finales van de Conference League.

Fenerbahçe toch voorzichtig
Ondanks een riante voorsprong is Fenerbahçe toch voorzichtig. 'Met een 3-0 overwinning in de uitwedstrijd hebben de geel-blauwen de deur naar de volgende ronde wijd opengezet, met als enig doel voor hun eigen fans een mooie wedstrijd te spelen en met een goede score door te gaan naar de kwartfinale. Trainer İsmail Kartal heeft zijn spelers voor deze returnwedstrijd gewaarschuwd tegen zelfgenoegzaamheid en gezegd dat de score behaald in de uitwedstrijd niemand moet misleiden', noteerde het Turkse Fotomaç.

Union sterk in uitduels
De Turken stelden vast dat Union tijdens de laatste Europese uitwedstrijden sterk is. 'Union Saint-Gilloise, dat zijn eerste uitwedstrijd in de dubbele eliminatieronden van de Europese competities met 3-0 verloor tegen Rangers (Champions League voorronde), heeft in zijn vier daaropvolgende bezoeken geen nederlaag meer geleden (2 keer winst, 2 keer gelijkspel)', aldus Fotomaç.

Union gehavend
De Turkse media merkten op dat Union een flink aantal afwezigen heeft. 'De tegenstander van Fenerbahçe vandaag, Union Saint-Gilloise, kent veel afwezigen... Naast Mohamed Amoura, die geschorst is vanwege een gele kaart, zijn Burgess, Leysen, Kevin Mac Allister, en Kevin Rodriguez er niet bij. De situatie van Sadiki is ook onzeker. Blessin zal vandaag grote moeilijkheden ondervinden bij het samenstellen van het team', schreef Fotomaç.

Wedstrijddetails
Union staat donderdagavond om 18:45 uur in het Ülker Stadion tegenover het Turkse Fenerbahçe. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de kwartfinale van de Conference League.