Vrees voor schorsing van Hazard en co, maar ook Riemer zelf is niet veilig

Vrees voor schorsing van Hazard en co, maar ook Riemer zelf is niet veilig

13 maart - 14:22
4

Met de Play-Offs in aantocht is het voor sommige spelers afwegen aan het einde van de reguliere competitie. Zo staan bij RSC Anderlecht liefst vijf spelers op de rand van een vijfde gele kaart, wat tot een schorsing zou leiden. Ook Brian Riemer zit in dat schuitje.

In totaal hangt op de slotspeeldag bij 38 spelers een zwaard van Damocles boven het hoofd. Als zij nog een gele prent pakken, moeten zij bij de eerste wedstrijd van hun respectievelijke Play-Off op het strafbankje zitten. In de gelederen van Anderlecht verkeren Thorgan Hazard, Théo Leoni, Louis Patris, Killian Sardella en Mario Stroeykens in dat geval. Alsook ... hun trainer!

Ook Riemer verzamelde tot dusver immers al vier keer geel. Mocht daar op de laatste speeldag, wanneer KV Kortrijk over de vloer komt in het Astridpark, nog een exemplaar bovenop komen, dan zal hij de openingspartij van Anderlecht in de Champions' Play-Off niet mogen coachen. Het valt dus te verwachten dat Riemer zich dit weekend koest zal houden. Vanaf de Play-Offs kunnen alle remmen dan weer los, want net als bij de spelers vallen ook voor trainers de kaarten weg.