De Petter pakte 27 op 30 met KV Mechelen in 2015: Toeval bestaat niet

De Petter pakte 27 op 30 met KV Mechelen in 2015: "Toeval bestaat niet"

12 maart - 13:18

KV Mechelen staat met nog één speeldag te gaan wel erg dicht bij de Champions’ Play-offs. Met een knappe 23 op 27 komt dit Malinwa dicht in de buurt bij de straffe reeks in het seizoen 2014-2015. Voormalig KV Mechelen-speler Steven De Petter reageert op de prestatie.

Op het einde van de reguliere competitie pakte KV Mechelen toen 12 op 12, met vervolgens 15 op 18 in de Europe Play-offs. Een fraaie 27 op 30. "Zo’n succesvolle reeks vergeet je niet snel", aldus Steven De Petter in Het Nieuwsblad. "Aleksandar Jankovic, onze coach toen, motiveerde ons aan het seizoenseinde door ons na een overwinning twee vrije dagen te geven. We zijn toen veel thuis geweest", lacht de voormalige middenvelder.

Malinwa speelde destijds zijn play-off-finales aan Den Dreef, omdat het eigen stadion toen verbouwd werd. Zondag staat er in Leuven opnieuw veel op het spel voor KV Mechelen. "Toeval bestaat niet", zegt De Petter. "Maar het wordt nog een verraderlijke match, die ook voor OHL hyperbelangrijk is."

KV Mechelen staat voorlopig op een knappe zesde plek met 45 punten. Malinwa heeft alles in eigen handen, maar voelt Cercle Brugge en KAA Gent in de nek hijgen met allebei 44 punten. Oud-Heverlee Leuven kan op hun beurt nog uit de degradatieplekken klimmen als het zou winnen van Malinwa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.