'Barça hakt belangrijke trainersknoop door tijdens de interlandbreak'

'Barça hakt belangrijke trainersknoop door tijdens de interlandbreak'

12 maart - 12:16 Laatste update: 12:31

FC Barcelona wil gedurende de aankomende interlandbreak een beslissing nemen over de aanstelling van een nieuwe trainer. Joan Laporta, president van FC Barcelona, en Deco, sportief directeur, zijn goed genoeg voorbereid om de knoop door te hakken.

De Spaanse krant Sport beweert dat de voorkeur van de Barça-leiding uit gaat naar een Duitse trainer. Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland), Thomas Tuchel (Bayern München) en Hansi Flick (clubloos) zouden allemaal op het lijstje van Deco staan. Eind maart wordt er besloten wie volgend jaar daadwerkelijk de leiding gaat krijgen in Catalonië. 

Volgende week staat de interlandbreak op het programma en dan kan de leiding van FC Barcelona in alle rust beslissen over de inluiding van een nieuw tijdperk. Dit zou de nieuwe hoofdcoach ruim de tijd moeten geven om zich voor te bereiden en te evalueren, voorafgaand aan het komende seizoen.

Eén van de problemen voor Barcelona is dat ze weinig garanties kunnen geven aan de kandidaten. Er heerst bij de club een noodzaak om spelers te verkopen. Dat zal ongetwijfeld een grote rol kunnen spelen in de onderhandelingen.