VP 11: Eén lichtpuntje voor Club Brugge, verloren zoon bij KRC Genk

VP 11: Eén lichtpuntje voor Club Brugge, verloren zoon bij KRC Genk

11 maart - 13:00

Op Speeldag 29 van de reguliere competitie blijft het ongemeen spannend. Deze elf spelers zorgden mee voor spektakel in het afgelopen weekend.

Warleson andermaal
Bij Cercle Brugge is de Braziliaan Warleson meer en meer een betrouwbaar sluitstuk. Deze keer redde hij ook nog een strafschop.

Fair-play award
Bij Anderlecht speelde Jan Vertonghen secuur, maar vooral zijn eerlijke reactie bij een vermeende penalty was voorbeeldig. Winteraanwinst Achraf Dari vindt zijn draai bij Charleroi en zette een puike prestatie neer.

Op de rechtsback wilde Alessio Castro-Montes duidelijk iets laten zien tegen zijn ex-club KAA Gent. Hij was misschien wel de enige uitblinker bij Union. Op links verloor Jordan Bos met Westerlo, maar tekende hij wel voor een knappe goal.

Evenwicht op het middenveld
Bij Anderlecht zette Theo Leoni de lijnen uit op het middenveld. Paars-wit was voor de rust al klaar met stadsgenoot RWDM.

Club Brugge bakte er weinig van tegen OH Leuven, maar kon wel rekenen op voortrekker Hans Vanaken. Hij was wél op niveau en scoorde ook een knappe vrijschop. Pieter Gerkens was een nuttige pion op het middenveld van KAA Gent en beloonde zichzelf met een doelpunt.

Het fenomeen George
Bij KV Mechelen speelt iedereen momenteel op wolkjes, en dat geldt ook voor Kerim Mrabti. Hij tekende voor twee doelpunten. George llenikhena brak een lastige partij open voor Antwerp met het enige doelpunt.

Bij KRC Genk was Anouar Ait El Hadj al vergeten, waardoor zijn goal tegen Standard goed van pas kwam.