Club Brugge wint van Leuven en is zeker van top 6, hoofdrol Meijer en Leysen

10 maart - 17:54 Laatste update: 17:59
38

Club Brugge heeft een 3-1 overwinning behaald in het Jan Breydelstadion tegen OH Leuven. Bij Club Brugge kwam vleugelverdediger Bjorn Meijer twee keer tot scoren en eenmaal kapitein Hans Vanaken. Bij Leuven wist Ewoud Pletinckx te scoren. Doelman Tobe Leysen had zijn dag niet bij Leuven.

Club Brugge had voor de match tegen OH Leuven weer veel kritiek ontvangen en moest de rug gaan rechten tegen Leuven. Club Brugge nam direct het initiatief, maar kon in de beginfase van de match weinig creëren tegen Leuven.

Het tempo was te laat bij Club Brugge, waardoor de kansen erg schaars waren tussen Club Brugge en Leuven. In de 31e minuut was het Leuven dat op voorsprong kwam via Pletinckx. De verdediger wist de hoekschop binnen te knikken.

Club Brugge dacht direct te antwoorden via Ferran Jutgla, maar de Spaanse spits kopte op de paal. Vlak voor rust werd Club Brugge in het zadel geholpen door Leysen. Normaalgesproken is Leysen een betrouwbare waarde voor Leuven, maar in de 40e minuut verkeek de doelman zich volledig op een voorzet van Meijer.

Op deze manier kon Club Brugge met een beter gevoel gaan rusten. Beide ploegen gingen met een 1-1 gelijkspel de kleedkamers in. De eerste helft zorgde er niet voor dat de supporters van Club Brugge tevreden waren, meerdere keren was er een hevig fluitconcert te horen.

In de tweede helft was het aan Club Brugge om op zoek te gaan naar de voorsprong. Blauw-Zwart wist de druk op te voeren en in de 62e minuut leverde dit de voorsprong op. Kapitein Vanaken wist met een prachtige vrije trap Club Brugge op voorsprong te zetten.

Twee minuten later wist Meijer zijn tweede voor Club Brugge te maken. Een hoekschop bleef in de zestienmeter van Leuven hangen na opnieuw een foutje van Leysen. Meijer pikte de bal op en wist zijn tweede van de wedstrijd te maken.

In de 74e minuut dacht Jutgla de 4-1 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen en kon Club Brugge zich verzekeren van de Champions’ Play-Offs.