Cercle Brugge laat steekje vallen, Charleroi stapje dichter bij redding

Cercle Brugge laat steekje vallen, Charleroi stapje dichter bij redding

9 maart - 20:17
14

In de strijd om een ticket voor de Champions' Play-Offs heeft Cercle Brugge zaterdag een slechte zaak gedaan. Bij Sporting Charleroi kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Voor de Zebra's kan het wel eens een gouden punt zijn in de strijd tegen de degradatie.

Cercle Brugge kon de druk leggen bij KRC Genk en KAA Gent, maar heeft dat op Mambourg nagelaten. Met Somers en Denkey terug tussen de lijnen kwam de Vereniging niet tot scoren bij Charleroi. De start van de bezoekers was nochtans niet slecht, maar de kansjes in het eerste halfuur werden niet omgezet in een doelpunt.

Rood voor Popovic
Vlak voor de rust kreeg Cercle Brugge een dreun te verwerken. Popovic keek tegen rood aan nadat hij aan de noodrem trok. Op aangeven van de VAR ging D'Hondt nog even naar de beelden kijken, maar de scheidsrechter bleef bij zijn besluit. Zo moest Cercle Brugge iets meer dan een helft met tien tegen elf spelen.

Gemiste strafschop
Op het uur kreeg Charleroi een strafschop. Utkus haalde Petris neer in de eigen zestien. Wederom moest de VAR de beelden bekijken, maar er was geen sprake van voorafgaand buitenspel waardoor de bal op de stip bleef. Toch bleef de 0-0 op het bord, want Warleson hield de inzet van Ilaimaharitra tegen. Na veel vijven en zessen moest de penalty niet worden hernomen.

Ook nadien werd er niet gescoord, waardoor beide ploegen met een punt achter bleven. Charleroi staat nu op de 12e plaats met 29 punten en legt de druk bij Oud-Heverlee Leuven (26 punten, maar een match minder gespeeld). Cercle Brugge staat 6e met 44 punten en moet vrezen voor KRC Genk en KAA Gent. De uitdagers tellen 43 punten en speelden een match minder. Op de slotspeeldag brengt Sporting Charleroi een bezoek aan KAA Gent. Cercle Brugge neemt het thuis op tegen RWDM.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.