Hallucinante details ongeregeldheden Patro-Jong Genk: ‘Rookbommen aan plafond’

Hallucinante details ongeregeldheden Patro-Jong Genk: ‘Rookbommen aan plafond’

9 maart - 13:25
3

Er zijn details naar buiten gekomen over de ongeregeldheden in de Challenger Pro League. De wedstrijd tussen Patro Eisden en Jong Genk werd even stilgelegd omdat het misging op de tribunes.

Het Laatste Nieuws komt met de hallucinante details naar buiten. ‘Supporters van Patro zouden rookbommen in het bezoekersvak geplaatst hebben en die aan het plafond bevestigd hebben’, klinkt het langs de kant van Jong Genk. Vanop afstand zou die bom zijn afgegaan bij het doelpunt van Patro Eisden. Vervolgens zijn de fans van Genk de confrontatie gaan opzoeken.

Patro-coach Stijn Stijnen zag het allemaal gebeuren en liet dat ook aan de match delegate weten. “Onze supporters hebben met lijf en leden de hoek afgeschermd en ervoor gezorgd dat er geen bestorming plaatsvond op de tribune, die vol kinderen zat. Ik moet niet uitleggen wat er dan allemaal had kunnen gebeuren...”

Uiteindelijk keerde de rust weer. “Maar politiemensen, die niet opgeroepen waren, kan je niets verwijten. En dan kijk ik naar de organisatie, de match delegate, ... Die zitten zich altijd te focussen op pietluttigheden - daarover straks meer - maar de afgelopen dagen hebben we geruchten gehoord dat er 100 risicosupporters van Genk zouden komen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.