Openda over spitsenduo met Lukaku bij Rode Duivels: “Tuurlijk kan dat werken”

Openda over spitsenduo met Lukaku bij Rode Duivels: “Tuurlijk kan dat werken”

6 maart - 11:58
4

Loïs Openda, de spits van RB Leipzig, gaat in gesprek met RTBF. De voormalige aanvaller van Club Brugge spreekt over zijn partnerschap met Romelu Lukaku. Hij benadrukt alvast het belang van de nieuwe wind die door het Belgische team waait.

Openda gelooft dat België met deze mix van talent en ervaring succes kan behalen, zoals al te zien was in de groepsfase van de kwalificaties voor het EK. Hoewel Openda erkent dat het Leipzig-verleden van Domenico Tedesco hem helpt bij de nationale ploeg, gelooft hij niet dat het zijn plaats rechtstreeks beïnvloed.  

Over zijn samenwerking met Lukaku zegt Openda: "Natuurlijk kan het werken tussen Romelu en mij." Hij erkent echter dat het tijd kost om een sterke band op te bouwen en effectief samen te spelen. Openda is vastbesloten om te blijven werken aan die connectie.

“Romelu is een heel goede speler die ons veel advies geeft als we na de training klaar zijn. Maar het is iets waar je aan moet werken, het gaat niet van de ene op de andere dag”, klinkt het, geciteerd door RTBF. “De band die ik heb met mijn teamgenoten bij Leipzig heeft een paar wedstrijden en een paar trainingen gekost.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.