Riemer vindt ideale stand-in voor Debast en Vertonghen: Uitstekend aangepast

Riemer vindt ideale stand-in voor Debast en Vertonghen: "Uitstekend aangepast"

5 maart - 22:10
3

RSC Anderlecht sprankelde niet tegen KAS Eupen en boekte een vrij bescheiden zege: 1-0. Het nummer twee in de stand heeft er zo wel een clean sheet bij, meteen de eerste die Federico Gattoni op zijn conto mag schrijven. De Argentijn vierde zijn eerste basisplaats en kreeg daar lof bij van zijn trainer.

Na twee minieme invalbeurten in februari heeft Gattoni zich voor het eerst écht kunnen tonen aan het Anderlecht-publiek. Bij afwezigheid van Jan Vertonghen mocht hij plaats nemen naast Zeno Debast. Hoewel de tegenstand eerder beperkt was, hield de verdediger zich wel prima staande tegen De Panda's. "We hebben gezien dat er iemand staat voor het geval er iets zou gebeuren met Debast of Vertonghen", wrijft Brian Riemer zich in de handen bij Het Laatste Nieuws. 

Anderlecht heeft er dus een optie bij. Jesper Fredberg krijgt zo ook een pluim op de hoed, aangezien hij Gattoni in de wintermercato nog aan de spelersgroep toevoegde. Dat was ook nodig, want de spoeling achter het duo Debast-Vertonghen was dun. Een dikke maand na zijn komst heeft de huurling van Sevilla FC getoond dat hij er klaar voor is. "Ik vind dat Gattoni zich uitstekend heeft aangepast aan het niveau van onze competitie", besluit Riemer dan ook.