Voormalig talent van Genk bij Ajax, 'Deze jongen wordt zo verschrikkelijk goed'

Voormalig talent van Genk bij Ajax, 'Deze jongen wordt zo verschrikkelijk goed'

4 maart - 19:09
3

Hans Kraay jr. dicht Mika Godts een hele grote toekomst toe. Het voormalige talent van KRC Genk en daarvoor RSC Anderlecht, maakte vrijdagavond tegen ADO een grote indruk op de analist van ESPN. Kraay verwacht dat de Belgische vleugelaanvaller komend seizoen basisspeler is in Amsterdam. 

"Mag ik een heel raar moment noemen?", aldus Kraay bij de ESPN-rubriek Bellen met, waarin telkens één analist terugblikt op de afgelopen speelronde. "Mika Godts, vrijdagavond, met Jong Ajax op bezoek bij ADO Den Haag. Hij is nu twee maanden geblesseerd geweest, maar mocht nu eindelijk weer zijn voetbalschoenen aantrekken. En hij laat de mooiste slalom zien die ik in tijden gezien heb", vervolgt Kraay. 

Ajax speelt sinds vorige week in een nieuw systeem, waarin de vleugels op een andere manier benut worden. Mocht Ajax na dit seizoen weer voor het oude vertrouwde 4-3-3 kiezen, dan denkt Kraay dat Godts zich basisspeler mag gaan voorbereiden op een basisplaats. "Deze jongen wordt zo verschrikkelijk goed. We komen zo op het systeem van Ajax, maar als ze volgend seizoen weer teruggaan naar het oude systeem, dan staat hij er steevast in, dat kan niet anders."

Over het nieuwe systeem is Kraay gematigd positief. "Ik krijg ook nog geen blosjes op mijn wangen, over een wedstrijd of tien gemeten, van Hlynsson. Taylor, die zich na alle kritiek bewonderenswaardig heeft teruggeknokt, zou ik lekker naast Henderson zetten. Oftewel: Voorlopig lekker 3-4-2-1 blijven spelen, vloeken in de kerk mag in de Johan Cruijff Arena", besluit de verdediger van weleer. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.