‘BAS verwerpt beroep Club Brugge én RWDM, matchen worden niet herspeeld’

‘BAS verwerpt beroep Club Brugge én RWDM, matchen worden niet herspeeld’

4 maart - 17:35 Laatste update: 18:18
21

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft het beroep van zowel Club Brugge als RWDM om matchen te herspelen verworpen, weet Het Laatste Nieuws. Club Brugge en RWDM deden dit allebei voor de matchen tegen KV Mechelen. Dinsdag volgt de uitspraak over de match tussen RSC Anderlecht en KRC Genk.

Club Brugge was de eerste ploeg die een klacht indiende bij het Professional Refereeing Department nadat het doelpunt van Igor Thiago tegen Mechelen werd afgekeurd. Er werd geen buitenspellijn getrokken en het doelpunt werd afgekeurd terwijl Thiago geen buitenspel stond. Het BAS heeft nu besloten om de match niet te laten herspelen.

In de wedstrijd KV Mechelen tegen RWDM eind januari voelden de Brusselaars zich bestolen nadat ze geen strafschop kregen na duidelijk handspel van Geoffry Hairemans bij een 0-0 stand. De VAR riep scheidsrechter Brent Staessens wel naar het scherm, maar hij besloot om geen penalty te geven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 3-1 stand in het voordeel van Mechelen.

Daarop besloten de Brusselaars klacht neer te leggen bij het Referee Department, om de wedstrijd in Mechelen te herspelen. Het Referee Department verwierp net als bij Club Brugge de klacht en nu geeft dus ook het BAS Club Brugge en RWDM ongelijk. Hierdoor hoeven de matchen niet herspeeld te worden.

De klacht kwam er ook in navolging van de match tussen RSC Anderlecht en KRC Genk. Die match stond in het teken van de inmiddels welbekende ‘penaltygate’. Over die klacht deelt het BAS morgen de beslissing mee.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.