RSC Anderlecht trekt na dominant begin overwinning over de streep tegen Eupen

3 maart - 20:20 Laatste update: 20:32
35

Wat een makkie leek te gaan worden, werd toch wat moeilijker dan verwacht voor RSC Anderlecht. Het kwam wel snel op voorsprong tegen KAS Eupen, maar kreeg het toch nog moeilijk tegen de Panda's. Het wist de winst wel over de streep te trekken: 1-0.

Na een knappe steunbetuiging voor ex-speler Kristoffer Olsson kregen we een bijzonder sterk begin van RSC Anderlecht, dat al vroeg de score wist te open. Het was Thorgan Hazard die na no geen tien minuten voetballen de Brusselaars al op voorsprong wist te brengen.

Het spel van Anderlecht zakte daarna wat in, wat KAS Eupen, nog steeds verwikkeld in een felle strijd tegen degradatie, hoop gaf. Pantovic miste de beste kans door over te koppen en Schmeichel maakte een goede redding op zijn schot.

Anderlecht hield het tot de rust vol, maar kreeg in de tweede helft al snel een nieuwe waarschuwing toen een poging van Emond op de lat belandde. De wedstrijd kabbelde voort, terwijl Sardella nog een schot op doel afvuurde dat door Slonina werd gepareerd.

Het publiek in het Park zag en kreeg ook nog de invalbeurt van Luis Vázquez, maar veel viel er niet meer te beleven Ondanks een matige tweede helft behaalde Anderlecht uiteindelijk een krappe overwinning. Het was de vierde opeenvolgende overwinning voor Anderlecht.