Courtois over zijn toekomst. “Als ik buiten Madrid afsluit, dan sowieso in Genk”

Courtois over zijn toekomst. “Als ik buiten Madrid afsluit, dan sowieso in Genk”

3 maart - 16:01 Laatste update: 16:20

Thibaut Courtois was in Genk om de aftrap te geven voor de match tussen KRC Genk en Club Brugge. Blauw-Zwart wist uiteindelijk met 0-3 te winnen en Courtois beantwoordde een aantal vragen over zijn toekomst.

De supporters van Genk vroegen zich af of Courtois nog een keer als speler zou terugkeren om het Genkse doel te verdedigen. “Die kans is klein, maar áls ik ergens buiten Madrid mijn carrière afsluit, dan wel sowieso in Genk”, citeert Sporza Courtois.

Courtois gaf ook een update over zijn herstel. Zijn hoofdtrainer Carlo Ancelotti gaf eerder aan dat hij Courtois rond 14 april weer terugverwacht. “Het gaat beter, maar het zal zeker nog anderhalve maand duren voor ik weer in doel zal staan. Ik moet eerst mijn niveau terug halen voor ik ook weer kan keepen”, geeft Courtois aan.

Courtois vindt het belangrijk om pas weer te spelen wanneer de doelman van Real Madrid 100% fit is. “Aan 80 of 90 procent spelen heeft het geen nut. Het zou egoïstisch zijn om in een belangrijke periode weer te willen spelen als je niet top bent”, besluit Courtois.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.