KV Mechelen doet uitstekende zaken in JPL via gevleide zege op Cercle Brugge

2 maart - 18:01 Laatste update: 18:07
53

KV Mechelen heeft uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League door op bezoek bij Cercle Brugge met 2-3 te winnen. Op deze manier mag Mechelen blijven dromen op de top-6. Voor Cercle Brugge was het gemis van topschutter Kevin Denkey groot. Namens Cercle Brugge scoorden Alan Minda en Felipe Augusto. Namens Mechelen scoorden Kerim Mrabti, Geoffry Hairemans en Bilal Bafdili. Beide ploegen mikken op de Champions' Play-Offs en zullen in de laatste twee matchen nog flink aan de bak moeten.

Cercle Brugge kreeg KV Mechelen op bezoek. Beide ploegen dromen nog van de Top-6 van de Jupiler Pro League. Cercle Brugge en Mechelen begonnen aan de match en het was Mechelen dat langzaam maar zeker beter in de match kwam.

Toch was het Cercle Brugge dat op voorsprong kwam nadat een uittrap van Warleson bij Minda terechtkwam. Minda wist door de verdediging van Mechelen te breken en verschalkte vervolgens doelman Coucke.

Na een half uur spelen zag Mechelen Bill Antonio uitvallen. In de volgende fase was het Mechelen dat dichtbij de gelijkmaker was. Het vizier van Islam Slimani stond alleen niet op scherp bij Mechelen. In de 41e minuut wist Mechelen toch gelijk te komen. Mrabti controleerde de bal en schoot hard in het dak van het doel.

Het werd een spectaculair slot van de eerste helft, want drie minuten later pakte Cercle Brugge opnieuw de voorsprong. Via een stilstaande fase viel de bal bij Augusto die zijn eerste treffer voor Cercle Brugge maakte.

Cercle Brugge dacht te gaan rusten met een nipte voorsprong, maar in de blessuretijd van de eerste helft maakte Hairemans toch nog de gelijkmaker. Mechelen sneed als een mes door de verdediging van Cercle Brugge. Mrabti gooide de bal voor het doel en Hairemans wist binnen te knikken. We gingen rusten bij een 2-2 gelijkspel.

In de tweede helft kon je goed merken dat het al lange tijd had geregend. Het initiatief lag bij Cercle Brugge, maar de thuisploeg had moeite om gevaarlijk te worden, het werd een match met veel stevige duels tussen Cercle Brugge en Mechelen.

Cercle Brugge toonde zich dominanter in de tweede helft dan Mechelen. Toch kreeg Malinwa ook de nodige kansen. Hairemans raakte de lat en Slimani kon opnieuw een grote kans niet benutten.

In de slotfase was het Mechelen dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam op bezoek bij Cercle Brugge. Net als vorige week wist Bilal Bafdili te scoren als invaller. Rob Schoofs deed goed voorbereidend werk en wist Bafdili vrij te spelen. De invaller wist via de rebound Warleson te verschalken.

In de absolute slotfase probeerde Cercle Brugge het nog met een slotoffensief, maar Mechelen wist stand te houden en zet de zeer sterke reeks voort in de Jupiler Pro League.