Heb Genk verkozen boven Anderlecht, omdat ik me beter voelde bij project

"Heb Genk verkozen boven Anderlecht, omdat ik me beter voelde bij project"

2 maart - 08:16
25

Bij KRC Genk zoekt Tolu Arokodare nog altijd naar zijn beste vorm. De Nigeriaan had vorig seizoen ook bij Anderlecht kunnen tekenen, maar legt bij Het Belang Van Limburg uit waarom hij dat niet deed.

"Het laat me koud wat mensen daarover vinden", aldus Arokodare. "Omdat het in het voetbal bij een transfer ieder voor zich is. Waarom kwam Anderlecht uiteindelijk bij mij terecht op de laatste dag van de mercato? Ik was zeker niet hun eerste keuze. Ze zouden me ook hebben laten staan, mocht een spits hoger in de pikorde hebben toegehapt."

Bij KRC Genk had hij een ander gevoel. "Ik heb Genk verkozen boven Anderlecht, omdat ik me beter voelde bij het project dat zij me voorstelden. Genk was trouwens al langer geïnteresseerd dan Anderlecht, alleen kon de deal pas doorgaan nadat ze zeker waren van het vertrek van Onuachu. Dat is typisch voetbal, daarom moet je op zo'n moment vooral met je eigen toekomst bezig zijn."

KRC Genk speelt zondagmiddag de topper tegen Club Brugge. Arokodare zit dit seizoen aan acht doelpunten in de competitie.