Het is niet normaal hoe RSC Anderlecht omgaat met Leoni

"Het is niet normaal hoe RSC Anderlecht omgaat met Leoni"

2 maart - 23:20
27

Bij RSC Anderlecht heeft Brian Riemer de laatste weken meestal gekozen voor het trio Rits-Verschaeren-Stroeykens op zijn middenveld. Thomas Delaney keert ook terug, waardoor Theo Leoni stilaan moet vrezen voor zijn plekje in de ploeg. Niet naar de zin van Philippe Albert.

Albert uit kritiek op de manier waarop Anderlecht met Leoni is omgegaan in La Tribune. Hij vindt dat de frêle middenvelder eerder een kans had moeten krijgen bij het eerste elftal. "Ik vraag me af hoe Anderlecht te werk gaat. Hij speelde meer dan een jaar geleden een uitstekende wedstrijd tegen Antwerp, maar verdween daarna weer van de radar. Dat is toch zeker niet normaal", klinkt het bij La Tribune.

Volgens hem had Anderlecht veel langer moeten geloven in Leoni. "Hij had anderhalf jaar geleden al een vaste waarde moeten zijn, maar bepaalde personen hebben hem opzij geschoven", klinkt het nog.

Hoewel Leoni onder Vincent Kompany al enkele keren in de selectie van Anderlecht zat, was het pas onder interim-coach Robin Veldman dat hij echt zijn kans kreeg. Onder Riemer leek hij helemaal door te breken, maar inmiddels is Leoni verre van zeker van een basisplek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.