Gerkens verklaart keuze voor KAA Gent boven Standard: Er waren twee redenen

Gerkens verklaart keuze voor KAA Gent boven Standard: "Er waren twee redenen"

1 maart - 23:00
3

Om een plaats in de top zes te verzekeren mag KAA Gent nog maar weinig punten verliezen. Zaterdag moet het dus absoluut punten pakken tegen Standard. Voor Pieter Gerkens wordt die partij extra speciaal, aangezien Standard afgelopen zomer ook extra interesse toonde.

"Er waren twee redenen die ervoor zorgden dat ik koos voor Gent", begint Gerkens bij Sudpresse. "Allereerst boden zij mij een contract voor vier jaar. Daarnaast waren de onderhandelingen met Standard via Ronny Deila, maar hij vertrok net op het moment dat ik mijn keuze moest maken," onthult Gerkens.

Dat vertrek zorgde uiteindelijk ook mee voor zijn beslissing om voor Gent te kiezen. "Dat maakte de keuze makkelijker, omdat ik Hein Vanhaezebrouck al kende van mijn tijd bij Anderlecht en wist dat hij bij AA Gent zou blijven", aldus de middenvelder.

Tot op heden heeft Gerkens dit seizoen al 33 keer gespeeld voor Gent, waarbij hij drie goals en drie assists op zijn naam heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.