Broederstrijd in OHL-Union: “Als Union scoort, spring ik als eerste recht

Broederstrijd in OHL-Union: “Als Union scoort, spring ik als eerste recht"

1 maart - 09:44
2

Zaterdagavond vindt in de wedstrijd OH Leuven tegen Union SG in de Jupiler Pro League een wedstrijd in een wedstrijd plaats. Het is ook een beetje Tobe Leysen tegen zijn broer Fedde. Tobe (21) staat naar alle waarschijnlijkheid onder de lat, Fedde (20) moet geblesseerd toekijken.

2 maart stond al lange tijd aangestipt op de kalender ten huize Leysen. Helaas komt de broederstrijd er toch niet helemaal zoals verwacht: Fedde zijn schouder ging in de laatste minuut tijdens de bekerwedstrijd tegen RSC Anderlecht uit de kom en moest geopereerd worden. Fedde Leysen moest zo een kruis maken over de rest van zijn seizoen.

Toch kan het de pret niet bederven en zal de familie Leysen massaal op post zijn.  “In totaal hebben we 29 kaartjes. Allemaal voor familie en vrienden. Achteraf gezien hadden we beter het volledige uitvak afgehuurd”, lacht Tobe Leysen bij Het Belang van Limburg.

Op morele steun moet doelman Tobe Leysen niet rekenen van zijn broer: “Of ik ga juichen als Union scoort? Túúrlijk da! Ik ga zelfs den eerste zijn om recht te springen”, lacht de jongste van de twee broers. Al is Tobe van mening dat OHL de punten het meest nodig heeft nu: “Jullie moeten het straks maar afmaken in de Play-Offs”, klinkt het bij de ex-doelman van KRC Genk. Hij verwacht ook dat dat gewoon zal gebeuren: "Union is dit seizoen gewoon de beste ploeg in de competitie."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.