'Promes blijft vastzitten op politiebureau Dubai na weigering bij grenscontrole'

'Promes blijft vastzitten op politiebureau Dubai na weigering bij grenscontrole'

1 maart - 07:47
6

Quincy Promes mag nog altijd niet vanuit Dubai terug naar Rusland vliegen. Dat melden verschillende bronnen in Rusland. De aanvaller zou met zijn ploeg Spartak terugvliegen naar Moskou, maar ook op de tweede vlucht zat de Nederlander niet.

De aanvaller zou donderdagochtend terugvliegen naar Moskou na een periode in Dubai. Promes werd echter geweigerd en meegenomen naar het politiebureau. De Nederlander zit nu al urenlang vast op het politiebureau en dus mocht hij ook niet mee op de tweede mogelijke vlucht naar Moskou. Promes was met zijn club Spartak Moskou in Dubai voor een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in Rusland.

Het is niet bekend waarom Promes niet met zijn team terug naar Rusland mocht vliegen. In de Russische media wordt gedacht dat het iets te maken heeft met zijn veroordelingen in Nederland. Promes werd vorig jaar al veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef, maar daar kwam een aantal weken geleden nog eens zes jaar bij voor de handel in cocaïne.

Als Promes in Dubai moet blijven en dus niet naar Rusland mag vliegen, is de kans wel groter dat hij die straf ook moet uitzitten. Nederland heeft met Rusland geen uitleveringsverdrag, waardoor hij de straf kan ontlopen zolang hij daar blijft. Inmiddels heeft Nederland wel een beperkt uitleveringsverdrag met Dubai, waardoor het mogelijk is dat Promes uitgeleverd wordt als hij daar moet blijven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.