Toptalent KAA Gent kan record Lukaku breken: ‘Half Europa aast op Mokio’

Toptalent KAA Gent kan record Lukaku breken: ‘Half Europa aast op Mokio’

29 februari - 08:44 Laatste update: 08:49
32

Jorthy Mokio traint mee met de A-kern. Het toptalent is vandaag 16 jaar geworden. De linksvoetige verdediger kan de records van Nil Lamptey en Romelu Lukaku breken.

Maar dan moet coach Hein Vanhaezebrouck Mokio wel snel speelminuten gunnen. Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) of Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) zijn respectievelijk de jongste debutant en jongste Belg.

Opvallend is dat Mokio nog geen profcontract heeft. Niet enkel de Belgische top, maar ook daarbuiten heeft Mokio al op het lijstje. ‘Half Europa hing al aan de lijn voor de tiener uit Ledeberg. Onlangs nog was hij op uitnodiging in Milaan, eerder vertoefde hij in Leipzig en binnenkort woont hij een wedstrijd bij van PSV. Overal wordt hem het hof gemaakt. Mokio is dan ook bijzonder', klinkt het bij Het Belang van Limburg.

Mokio heeft geen zaakwaarnemer en de belangen worden door de familie behartigd. De entourage wil vooral weten hoe de situatie er volgend seizoen zal uitzien en of hij veel speelkansen zal krijgen. Wie zal er aan het roer staan met de geruchten omtrent Hein Vanhaezebrouck. ‘Maar als de sportieve garanties ontbreken, dan komen andere clubs toch in beeld’, klinkt het.

Mokio is een linksvoetige centrale verdediger, maar kan ook als linksachter of centrale middenvelder uit de voeten. “Een linksvoetige centrale verdediger, daar is iedereen naar op zoek. Hij is een stevige jongen, sterk in duel, met goede infiltraties en een fantastische inspeelpass die lijnen breekt. En er staat een kop op”, zegt coach Bob Browaeys van de Belgische jeugdploegen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.