'Tuchel hoopt bij Man United aan de slag te kunnen gaan en Ten Hag op te volgen'

'Tuchel hoopt bij Man United aan de slag te kunnen gaan en Ten Hag op te volgen'

28 februari - 17:04 Laatste update: 17:12
12

Thomas Tuchel staat niet onwelwillend tegenover een avontuur bij FC Barcelona, maar hij geeft de voorkeur aan een overstap naar de Premier League. De huidige trainer van Bayern München voelt zich vooral aangetrokken tot Manchester United, meldt BILD.

Erik ten Hag staat al enige tijd onder druk bij Manchester United. Na de nederlaag tegen Fulham van afgelopen weekend is de toekomst van de ex-coach van Ajax weer volop onderwerp van gesprek in Engelse media. The Mancunians staan slechts zesde in de Premier League en dreigen naast een Champions League-ticket te grijpen. Bovendien houdt het spel niet over. De nieuwe mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe staat daardoor met zijn team voor een moeilijke keuze.

Tuchel lijkt de situatie op Old Trafford nauwlettend in de gaten te houden. Volgens BILD spreekt de functie bij Manchester United hem aan. De vijftigjarige oefenmeester zou sowieso graag terugkeren in de Premier League, waar hij eerder aan het roer stond bij Chelsea. Ook FC Barcelona mag desondanks nog hopen op zijn komst. Met Hansi Flick heeft hij in Catalonië onder meer concurrentie van een landgenoot.

Tuchel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bayern, dat voor het eerst sinds 2012 naast de Bundesliga-titel dreigt te grijpen. Tuchel was eerder wel succesvol bij Borussia Dortmund, PSG en Chelsea. Met die laatste club won hij de Champions League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.