Joos over de succesformule van Union SG: “Was jaloers, daar deel van uitmaken”

Joos over de succesformule van Union SG: “Was jaloers, daar deel van uitmaken”

28 februari - 16:47
13

Filip Joos was erbij toen Union SG door wist te stoten in de Conference League in Frankfurt tegen Eintracht Frankfurt. Joos geeft meerdere oorzaken van het succes van Union. Union gaat woensdagavond in de returnmatch van de halve finale van de Croky Cup tegen Club Brugge opnieuw de strijd aan.

Joos zag na de gewonnen match van Union op bezoek bij Eintracht Frankfurt de geschorste Charles Vanhoutte. “Wat ik geweldig vond aan hem, is dat hij dolgelukkig was. Hij had niet gespeeld en was even gelukkig als de rest. Daaraan zie je de spirit van dit Union”, citeert Sporza Joos.

Joos gelooft dat naast de spirit ook het Dudenpark van Union een rol speelt binnen de cohesie van Union. “Het is makkelijker om te zien of iemand zal passen wanneer je die simpelweg kan meenemen naar het Dudenpark en dan zegt: "Dit is het. Dit zijn wij, wij zijn uniek."", aldus Joos.

Volgens Joos is de eerste reactie in het Dudenpark speciaal voor nieuwkomers bij Union. “Het Dudenpark is zo speciaal dat je een specifieke reactie krijgt. Dat is anders dan bij het zoveelste gemiddelde stadion”, meent Joos.

Joos sluit af door aan te geven dat de analist gevoelens van jaloezie kreeg toen hij de spelers van Union na het Conference League-succes tegenkwam in het Dudenpark. “Ik zag ze binnenkomen in de spelerstunnel na de wedstrijd in Frankfurt en ik was jaloers. Je voetbalt om daar deel van uit te maken”, besluit Joos.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.